Kornfritt fôr til Hest

Vi fører 90%  av alle produktene fra Simple System. Blant disse er blant annet Lucerne pellets, Beetfiber som er helt melassefritt og  Gress pellets som kan erstatte kraftfôr til fritids og konkurranse hester. Red Bag Grass pellets inneholder det beste fra vårgresset og gir 10-15% mer energi enn havre, uten blodsukker svingninger og risiko for at hesten blir «het».  Red Bag Grass kan også brukes til hester som har tapt vekt under vinteren. Eclipse Recovery er fermenterte urter og villblomster fra Østerike og brukes som er en kur til hester som er i en restitusjonsfase. Utover dette fører vi også linfrø, tangmel, Metaslim(for hester med EMS) samt andre forskjellige blandinger av gressorter som benyttes til hester avhengig av deres fôrmessige tilstand, eller hormonelle situasjon f.eks ved drektighet.

Fôret må bløtes før bruk. og frokost kan gjerne bløtlegges kvelden før, og kveldsfôret om morgenen. De kan bløtes i samme bøtte, bare følg ca anvisning i forhold til mengde vann (Se Katalogen). Alt fôr fra Simple System er naturlig fritt for melasse, fyllstoffer eller tilsetningsstoffer. Det inneholder mer fiber og hestene bruker lenger tid på å spise dette enn annet kraftfôr. Hesten kan også få dette rett før start på trening/konkurranse og rett etter selv om den er varm. Det betyr at hesten får minimalt med opphold av spising ( etter ca 2 timer uten mat starter hesten å utvikle magesår).

Hesten blir mer fornøyd får lengre utholdenhet siden den får lange perioder med spising. Dette forhindrer opphopning av syre i magen og tarmsystemet. Alle disse produktene er utviklet spesielt for å imøtekomme hestens perfekt utviklede fordøyelsessystem. 

Hesten er en planteeter og den er ett fluktdyr, derfor har den liten magesekk i forhold til størrelsen(ca 7- 13 liter). På steppene måtte hesten kunne flykte når som helst for å overleve og da var det viktig at magen ikke var full av mat. Maten blir derfor fraktet raskt bakover og det er ett strikt enveissystem som forhindrer at magesyre  kan komme opp i lungene som kan medføre skade.

Den gang hesten levde fritt vandret den ca 17 timer i døgnet å småspiste slik den er skapt for. Hesten kunne vandre ca 5 mil om dagen bare for å gresse. Bevegelse er også derfor helt avgjørende for at hestens fordøyelsessystem skal fungere optimalt. Mennesket har anvendt hester  i ca 8000 år og hestens fordøyelsessystem er ikke forandret. Dagens hester lever i ett moderne miljø med moderne fôr som kan inneholde ingredienser som ikke er egnet for hester. Hesten produserer veldig lite amylase som er ett enzym som spalter stivelse til sukker. Dagens moderne fôr inneholder karbohydrater, stivelse, melasse og vegetabilsk fett. I dag fôres hesten fra 2-4 ganger om dagen, den står inne mange timer i døgnet og når den står ute er det ofte alene i en liten paddock som den nesten ikke beveger seg i. 

EMS Equine Metabolsk Syndrom er ett økende problem blandt hester i dag, det kan sammenlignes med diabetes 2 som er i ferd med å bli en epidemi i verdens befolkning. Diabetes 2 og EMS er relatert til  kostholdet. Ved omlegging av kostholdet kan dette kureres.  Overvektige hester kan få EMS som  er forløperen til forfangenhet og som kan gi  hesten store lidelser. 

Simple System har gjort det enkelt å legge om kostholdet til hesten med ulike typer Lucerne, Gresspellets og Linfrø som ett tillegg til godt GROVFÔR. Dette er fôr som er perfekt for hestens fordøyelsessystem og gir langsom men utholdende ENERGI, også  for de som konkurrerer på høyt nivå. Produktene er godkjent fra Vegan Society og UFAS .

Klikk her for å laste å gå til webshop der alle produkter er beskrevet og priset.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_fetch_row() in /customers/0/2/4/think-equine.no/httpd.www/wp-content/plugins/vsf-simple-stats/vsf_simple_stats_shutdown.php:17 Stack trace: #0 /customers/0/2/4/think-equine.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(287): VSFSimpleStatsShutdown->shutdownHook('') #1 /customers/0/2/4/think-equine.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /customers/0/2/4/think-equine.no/httpd.www/wp-includes/plugin.php(478): WP_Hook->do_action(Array) #3 /customers/0/2/4/think-equine.no/httpd.www/wp-includes/load.php(1007): do_action('shutdown') #4 [internal function]: shutdown_action_hook() #5 {main} thrown in /customers/0/2/4/think-equine.no/httpd.www/wp-content/plugins/vsf-simple-stats/vsf_simple_stats_shutdown.php on line 17